Изаберите ваш језик

КОНЦЕРТИ “GARDEN SESSIONS” У БОТАНИЧКОЈ БАШТИ

Garden Sessions концерти у Ботаничкој башти “Јевремовац” који проверено привлаче велику пажњу публике и важе за једно од најатрактивнијих летњих дешавања у Београду, одржавају се четврти пут ове године.

Центар београдских фестивала који је организатор концерата у Ботаничкој башти припрема сјајне догађаје који ће се у јуну десити у овој летњој музичкој оази главног града.

Сви концерти почињу у 20.30 часова.

Улазнице се могу набавити онлајн на tickets.rs и на Tickest Vision продајним местима (међу којима су ТЦ Ушће и Цветни трг).

По нешто вишој цени улазнице ће се продавати и на само вече одржавања концерата, на које ће публика улазити из Таковске улице у Ботаничку башту.

 

 

26.06. Концерт САНАНДА МАИТРЕЈА

Рођен у Њујорку и одрастао у Америци, Сананда Маитреја се представља као уметник, композитор, аранжер, продуцент, мултиинструменталиста, предузетник и постмиленијумски рокер. Свира на основним инструментима рока: бубњеви, бас, гитара и клавијатуре, као и неколико других инструмената, од почетка своје професионалне каријере сам пише, аранжира и продуцира сву своју музику, а сарађује и са другим врхунским уметницима и продуцентима. 

Богату каријеру започео је 1987. када му је дебитантски албум „Introducing the Hardline” донео међународни успех. Награду Греми осваја 1988. као најбољи мушки вокални извођач ритма и блуза, док се у јуну 1988. појављује се на насловној страни магазина „Ролинг стоун“ и номинован је за награду Брит у категорији „најбољи међународни нови извођач“.

Наредних година објављује три студијска албума: „Neither Fish nor Flesh” 1989, „Symphony or Damn” 1993. и „Vibrator” 1995.

На  овим албумима се налази много познатих песама,  међу којима музика из легендарних холивудских филмова, као што су  „Полицајац са Беверли Хилса 3“, „Висока мода“, „Обећана земља“ (Bastarden), „Фанатик“, „Схаке, Раттле & Ролл“, „Френки и Џони“…

Овдашњој публици је Сананда Маитреја (са уметничким именом Terence Trent D’arby на почетку каријере) познат по чувеним хитовима као што су : Sign your name, Rain, Wishing well, Delicate, Holding on to you, Dance little sister, If you let me stay.. и др.

Са 33 године, узима име Сананда Маитреја, које за уметника представља нову полазну тачку, а 2001. године то постаје и његово званично име. Његов пети албум “WildCard!”, означио је његов нови почетак као независног уметника. 

Након овога, уследило је неколико албума, а на већини својих албума Маитреја свира све инструменте.  Најновији дупли албум „Pandora’s PlayHouse” објављен је 15. марта 2021.  

Ремастеризовано дигитално издање у Dolby Атмоs технологији његовог култног албума „Introducing the Hardline” објављено је 8. јула 2022.  

Маитреја је  2023. године објавио документарни филм и албум уживо „Welcome To The MadHouse: The Costa Rica Sessions”, који је освојио  награду за најбољу музику за документарни филм на Киез филмском фестивалу у Берлину 2023. и награду за најбољи дугометражни документарац на International Gold Awards 2023. 

Своју музику представља као постмиленијумски рок, а њени главни елементи су срце и душа, њена природа је страст, храброст и радозналост. Маитрејина визија постмиленијумског рока је музика без ограничења и маркетиншких притисака. Та музика не признаје никаква правила, већ јој је само циљ да наведе слушаоца да се врати свом срцу, да га подстакне на размишљање и поново га приближи његовим правим осећањима.  Његова музика комбинује све жанрове које је уметник волео од детињства: оперу, кантри, класику, џез, блуз, госпел, поп, реге, као и рок.

Маитреја у пролеће 2024. објављује свој тринаести студијски албум „ The Pegasus Project: Pegasus & The Swan”.