Изаберите ваш језик

 

Nouvelle Vague 22. Јуна  и Chet Faker 26. јуна

Циклус летњих концерата Urban Sessions наставља се и у 2023. години у  организацији Центра београдских фестивала – ЦЕБЕФ- а

Познати француски бенд Нувел ваг (Nouvelle Vague) познат по хитовима у стилу „bossa novе”, одржаће концерт 22. јуна од 21.00 на Калемегданској тврђави (плато код Победника), док ће чувени кантаутор Чет Фејкер (Chet Faker) одржати концерт 26. јуна у 21.00 такође на Калемегданској тврђави.
Улазнице се могу набавити на Ticket Vision продајним местима, као и онлајн на tickets.rs

За само неколико месеци 2004. године Nouvelle Vague је унапредио појам “cover benda“ и почео да одушевљава публику која готово заборавља оригиналне верзије када чује њихов звук. Уследиле су тријумфалне светске турнеје. Са неколико студијских албума и опсежним глобалним турнејама под својим именом, Nouvelle Vague је прославио 19. годишњицу, уз паузу од неколико година због ситуације у свету.
Прва два албума групе, Nouvelle Vague (2004) и Bande A Part (2006), дефинисала су њихов јединствени звук са Bossa верзијама New Wave Classics-a.. Њихов трећи албум NV3 (2009) садржао је сарадњу са Мартином Гором из Depeche Mode, Ianom McCullochom из Echo and the Bunnimen, Terri Hall из The Specials и Barrijem Adamsonom.. Каснији хваљени албуми објављени су 2010, 2016. и 2019. године, а бенд је наступао пред одушевљеном публиком широм света током своје 19-годишње каријере. У 2018. продукција Nouvelle Vague -a открила је да се бенд враћа својим коренима: акустична гитара, неколико клавијатура, мало амбијента и две певачице (Mélanie Pain, Elodie Frégé  и /или Phoebe Killdeer). Са недавном смрћу оснивача Оливијеа Либоа, постава бенда је поново преуређена
Nouvelle Vague  наступају 22. јуна на Калемегданској тврђави у 21.00.

 

Ник Марфи (Nick Murphy), професионално познат као Чет Фејкер (Chet Faker), је аустралијски кантаутор који је 2012. освојио награду за најбољег новог уметника године, а његов сингл “Thinking in Textures”  освојио је награду за најбољи независни сингл/ЕП на додели награда Australian Independent Records. Ово дело је добило награду за најбоље независно издање на додели награда Rolling Stone Australia у 2013.  У септембру 2016. Марфи је напустио име Чет Фејкер да би почео да изводи и објављује материјал под својим рођеним именом, али у октобру 2020, четири године након што је избацио надимак, Марфи је оживео име Чет Фејкер за издавање новог сингла „Low“.  С обзиром да и Ник Марфи и Чет Фејкер живе у тандему, Марфи сугерише да осећа помало „пинг-понг ефекат“ за своје следеће издање.
„Сада када сам урадио нешто са Четом, осећам се као да желим да урадим још једну  НМ ствар“, каже он.
„Али у томе постоји простор и то ми је заиста омогуђило да се осећам слободно у ономе што радим. Поносан сам на ову репутацију коју имам да сам на неки начин „непредвидив“.  
Иако није сигуран шта будућност носи, Марфи је за сада узбуђен што ће вратити Чета Фејкера.
Он додаје: „Да бисте писали заиста веселу музику, морате потпуно да упознате сопствену тугу. И то је посао који ме је довео овде.”
Чет Фејкер наступа 26. јуна на Калемегданској тврђави у 21.00.