Изаберите ваш језик

 

Светски прослављен виолиниста Немања Радуловић одржао је сусрет са медијима 31. маја 2023. у Конаку књегиње Љубице.

 

На питање Милице Кадић, уреднице програма у ЦЕБЕФ-у,  о томе какво је његово осећање поводом најављеног концерта 3. јула на Стадиону Ташмајдан који ће бити приређен после 2015. године када је остварен први фантастичан наступ на Студентском тргу, Немања Радуловић је рекао:

„Заиста се радујем концерту у Београду на отвореном, ово ће бити други по реду наступ на отвореном простору,  а чини  део турнеје у Србији и  региону поводом новог пројекта „Roots“ (Корени) који смо снимили прошле године. Једва чекам тај 3. јул, када ћу видети београдску публику, али и публику из региона. Музичари и ја већ око годину дана ишћекујемо  ову турнеју по Србији, Македонији, Босни и сви се много радујемо.“

Немања је додао : „Волим да ми репертоар  буде разнолик када правим план за предстојећу сезону, или док снимам албуме. Потребно ми је да композиције имају неку заједничку тематику и концепт. Албум Roots је била идеја рођена у доба пандемије корона вируса, кад су људи били затворени, и нису могли нигде да путују. Онда мије пријало да слушам музику из целог света. Колеге и ја смо желели публици да искажемо како смо се осећали у том периоду, а резултат тога је албум Корени.

 

На албуму Корени (Warner Classics), између осталих, налазе се композиције „Што те нема“ певачице Јадранке Стојаковић; “ Hommage“ (Oмаж) Александру Шишићу;  „Ђелем, Ђелем“ „Македонско девојче“; King David“; “ Mambo“; „Moscow Night“; „The Butterfly Lovers“; „Indifference“  i druge.

 

Улазнице за концерт Немање Радуловића 3. јула на Стадиону Ташмајдан могу се набавити онлајн на eFinity.rs, као и на продајним местима eFinity у (Штарк Арени  и ТЦ Рајићева.