Изаберите ваш језик

 

Уведен нов термин у 20.30, термин од 18.30 распродат

Влада велико интересовање за “Аниме симфонију” 15. децембра у Београду, у Великој сали Дома омладине: термин од 18.30 је распродат, уведен је нов термин у 20.30. Ово је оригинални спектакл који спаја аниме и оперски оркестар. Улазнице се могу набавити на благајни Дома омладине и на сајту tickets.rs.

Прави дух анима филмова оживеће у Београду неколико десетина искусних оперских музичара Опере Српског народног позоришта, а овим посебним уметничким наступом управљаће диригентска палица идејног творца концепта, јапанског уметника Кеничи Симуре.

Програм се састоји од музика из познатих анима и игара: Neon Genesis Evangelion, Sword Art Online, Fate/Zero, Fullmetal Alchemist, Black Butler , Attack on Titan, JoJo's Bizarre Adventure, Tokyo Ghoul, Tokyo Revengers, Princess Mononoke, Howl's Moving Castle, My Neighbour Totori и друга популарна дела јапанске анимације и индустрије игара. 

Аниме Симфонија привлачи публику различитих сензибилитета, тако у овом спектаклу подједнако уживају и поклоници анима, као и љубитељи класичне музике. Саму музику прате и пројекције на екрану, као додатак.

Организатор догађаја је Центар београдских фестивала - ЦЕБЕФ у сарадњи са Српским народним позориштем. Програм се одржава у оквиру програмске целине Atrium Sessions.