Изаберите ваш језик

На  новогодишњем гала концерту са називом „SOUL CONNECTION", 28. децембра, у Великој дворани Коларчеве задужбине наступио је Биг Бенд РТС-а који је предводио је њихов шеф диригент и трубач Стјепко Гут.

Гут је изразио огромно задовољство због одржавања концерта посвећеном великом џез уметнку који је био његов узор, пријатељ и нека врста ментора, а у току вечери је делио са публиком сећања која га везују за приватну и професионални однос који је имао са Душком Гојковићем.

Као специјални гост музичарима се придружио легендарни амерички бубњар Алвин Квин и вансеријски солисти: саксофониста Фулвиа Албано, пијаниста Урош Перић и Клаус Раибле и контрабасиста Мартин Ђаконовски.

Уметници Немања Јовановић и Клаус Рајхшталер, трубачи, нису били у могућности да наступе из здравствених разлога, зато су се уместо њих пред публиком појавили Новак Мијовић, професор на одсеку за џез и популарну музику ФМУ у Београду, као и познати амерички тромбониста Кори Вилкокс.

Публика је са великим уживањем и овацијама пратила маестрално музицирање врсних џез уметника који су бравурозно извели двосатни програм и на сјајан начин тако заокружили концертну сезону за нама.

Концерт „SOUL CONNECTION" је реализован у сарадњи Музичке продукције РТС-а, Центра београдских фестивала ЦЕБЕФ-а и УГ „Душко Гојковић Џез Иницијатива".