Изаберите ваш језик

Чувени пијаниста Иво Погорелић 18. марта 2024. одржао је концерт са Војвођанским симфонијским оркестром, под диригентским вођством Александра Марковића у, до последњег места испуњеној, Коларчевој задужбини где су испраћени аплаузима и вишеминутним овацијама.
Концерт који је организовао Центар београдских фестивала - ЦЕБЕФ, био је распродат месец дана унапред, а Погорелић и уметници из Новог Сада одушевили су посетиоце својим извођењем.
Концерт је почео делом „Исламеј: Оријентална фантазија" (Милиј Балакирјев), а у првом делу изведен је концерт за клавир и оркестар бр. 2 у Ц молу Сергеја Рахмањинова, где је концертмајстор био Флорин Илијеску.

У другом делу концерта изведена је симфонијска свита "Шехерезада" Николаја Римског-Корсакова у част 180 година од рођења овог композитора. Као солиста наступио је виолиниста Илијеску, иначе први концертмајстор Симфонијског оркестра Радио Франкфурта, коме је ово био први наступ у Београду и први наступ са маестром Погорелићем. У публици су биле бројне угледне личности из света уметности, међу којима су били Раде Радивојевић, Владимир Марковић, Мира Адања-Полак и други.