Изаберите ваш језик

КОНТАКТ КОНФЕРЕНЦИЈА  од 21. до 24. марта

Конференције, show-case, музички догађаји

 

ШТА ЈЕ ЗАЈЕДНИЧКО БЕНКСИЈЕВОМ НАЈБОЉЕМ ПРИЈАТЕЉУ, ОСНИВАЧУ MASSIVE ATTACKA И НАЈВЕЋИМ ФЕСТИВАЛСКИМ МАГОВИМА СА КРАЉЕВСКОМ ТИТУЛОМ? КОНТАКТ КОНФЕРЕНЦИЈА!

 

 Упознајте их и слушајте БЕСПЛАТНО са 200 делегата из 11 земаља у тродневном конференцијском програму КОНТАКТ конференције, showcase-a и фестивала. Још 26 музичких извођача поред тога, на 5 локација у Београду, обећавају непоновљиво искуство на најзначајнијој музичкој конференцији у земљи.

 

 У организацији продуцентске куће „Контакт конференција“, промотерске куће Одличан Хрчак и Центра београдских фестивала – ЦЕБЕФ, уз подршку British Council-а, а под покровитељством Града Београда, ново издање Контакт konferencije, showcase и фестивала очекује нас од 21. до 24. марта. Осму годину заредом Београд постаје централна и незаобилазна тачка сусрета музичких професионалаца, не само из региона, већ из целог света, а концертна публика ужива у ексклузивним музичким садржајима.

 

 Доказ томе је никад већи одазив делегата на програмске теме које повезују музичке сцене, градове и државе, активно помажући извоз домаћих извођача, али и побољшању квалитета клупске и фестивалске сцене.

 

У својој мисији Контакт не прави разлику између великих и малих протагониста, те активно ради на повезивању појединаца и институција, академске и предузетничке сцене, невладиног и јавног сектора.

 

Главни циљ Контакта је професионално дружење, учење и умрежавање припадника музичке сцене земаља бивше Југославије, чији се музички екосистем тематизује као заједнички пословни и културни простор и уводи у светске културне и тржишне токове. Тако ће ове године, захваљујући партнерству са British Council-а, водеће глобалне агенције учествовати у Контакту као главној конференцији код нас, која се бави унапређивањем креативних индустрија Србије и региона.

 

Представници највећих светских агенција – United Talents Agency (UТА), Creative Artists Agency (CAA) и William Morris Agency (WMA), полемисаће о погледима на наше тржиште, на нашу земљу, поделиће своје искуство у сарадњи са културним делатницима са наших простора, али и о потешкоћама око довођења великих светских имена на нашу географску ширину и дужину.

 

 Контакт конференција ове године може да се похвали бројним делегатима, њих скоро 200. Ту су имена попут:

 

- Chris Тofu - један од водећих људи британске фестивалске сцене, који током године учествује у организацији више десетина фестивала, а који је за своје залагање у овој

области добио признање од британске краљице Елизабете II;

 

- Мalcom Haynes – најбољи пријатељ чувеног Banksy-ja, који је учествовао у бројним његовим пројектима, а пре тога и у грађењу надалеко чувене бристолске музичке сцене,

 

- Grant Marshall, познатији као Daddy G, оснивач Massive Attacka, али и

 

- Gordon Маson, Carlos Aubrey, Јаке Beaumont-Nesbitt, Tor Breon, као и бројни директори и представници важних институција; промотери, букинг и ПР агенти и друге кључне особе регионалне и европске музичке сцене.

 

Модерна музичка продукција и савремене тенденције, женско предузетништво, функционисање невладиног сектора и јавних институција, увођење нових музичких професионалаца у пословне токове, EX-YU времеплов кроз плоче и приче - само су неке од тема конференцијског дела осмог Контакта.

 

Конференцијски, дневни програм, од 21. до 24. марта одржаће се на више локација у граду и отворен је за све заинтересоване, како из сфере музичког бизниса и креативних индустрија, тако и за професионалце из сродних области, студенте и музичаре. Присуство конференцијском делу програма се не наплаћује.

 

Вечерњи, ревијални програм, подразумева showcase сегмент Контакта који сваке године доноси Хали Гали, али и концерте најтраженијих регионалних извођача. Поред Нена Белана и групе Фиуменс, Лету Штука, групе КоиКои и Бојане Вунтуришевић, посебна посластица за музичке сладокусце биће два концерта Јарбола, који се после осам година враћају концертима, а поводом обележавања 25 година албума ,,Добродошли“, али и DJ set светске атракције Daddy G-ја, оснивача Masive Attacka, који врло ретко приређује овакве сусрете са публиком. Изложбени програм овогодишњег Контакта биће такође ексклузиван. Катарина Жутић ће своју прву самосталну изложбу слика у Београд, на Дорћол Плацу приредити управо на Контакту. Њена продајна изложба ,,Персефонин врт - руке чине дела“; биће постављена од 19. марта до 8. априла.

 Програм са сатницом и програмима по локацијама, као и упознавање свих делегата које ће Контакт ове године угостити доступни су на сајту www.kontakt.org.rs.