Изаберите ваш језик

31. децембра
Велика сала Дома омладине


Гала концертом Дечја филхармонија и ЦЕБЕФ испратили су стару годину и направили најлепшу увертиру за дочек Нове године.

Пред пуном МТС двораном на концерту "Сан новогодишње ноћи" представило се 80 музичара предвођених диригентом, професором Љубишом Јовановићем.

Низале су се редом композиције Баха, Моцарта, Сен-Санса, Бизеа, Пјацоле, али и етно звуци Врањанске свите и Чочечке игре, а специјална гошћа, прослављена глумица Ана Софреновић се осим у улози водитељке програма представила и као вокална солисткиња песмом из дечјег филма Мери Попинс.

Специјални гости били су и хор Дечјег културног центра Београда и солиста на виолончелу Милош Стосиек (17) из Беча, чији долазак је помогао Аустријски културни форум Београда. Осим њега, у соло изведби представили су се млађани Шапчанин Теодор Вујанић (7) на клавиру, Ваљевка Тара Љујић (12) на флаути, Београђанка Сташа Петраш (19) на виолини као и сопран Софија Петровић и Неда Николић на фрули.

Програм достојан искусних уметника, закључен је химном Дечје филхармоније "Ово је земља за нас" култне групе ЕКВ коју је осим свих учесника и учесница певала и публика, што довољно говори о одушевљењу присутних изведбом младих виртуоза.

Овогодишњи концерт Дечје филхармоније био је 15. јубиларни, а организатор фондација "Деца деци" је у 2022. напунила исто толико година. Ове године значај пројекта препознао је и Центар београдских фестивала – ЦЕБЕФ који је уз покровитељство Града Београда био и организатор.