Изаберите ваш језик

Изложба радова једног од најзначајнијих уметника 20. века, Ендија Ворхола, отворена је синоћ, 8. јула, у Галерији СТУДИО Музеја града Београда.

Пред бројним посетиоцима, уз музику „Velvet underground", изложбу са називом „Све боје Ворхола" су званично отворили директорка Музеја града Београда, Јелена Медаковић и директор Центра београдских фестивала Дамир Хандановић. Уводећи у отварање, историчарка уметности Јана Милосављевић се обратила присутнима:

„Пред вама је изложба из приватне колекције породице Вујић из Словеније, а иако видите сужени избор од 40 радова, графика, по којима је Енди Ворхол најпознатији, врло је могуће сагледати све аспекта његовог рада, односно широк спектар ствари које су га интересовале током каријере". – рекла је Милосављевић.

Директорка Музеја Града Јелена Медаковић се обратила речима:

„Имам велико задовољство да вас поздравим и истакнем значај овакве сарадње између ЦЕБЕФ-а и Музеја Града, као и велики значај овакве поставке за Град Београд. Мислим да ништа лепше није могло нашој публици да се деси у последње време од овакве прилике да види изузетан опус једне приватне колекције и оних који се баве прикупљањем светског наслеђа".

Дамир Хандановић је отворио изложбу нагласивши како је велика је част сарађивати са Музејем Града, изразио је наду за даљу квалитетну сарадњу у будућим годинама и позвао је публику да ужива у изожби.

Изложба траје до краја јула, а улазнице се могу набавити путем tickets.rs на линку https://tickets.rs/event/izlozba_sve_boje_vorhola_13984

 

ФОТО: ЦЕБЕФ / Белкиса Абдуловић