Изаберите ваш језик

 

Треће вечери Чело феста, у понедељак, 13. новембра у Сали Београдске филхармоније концерт су одржали наш реномирани ансамбл Гудачи Св. Ђорђа и истакнути солисти - виолиниста Роберт Лакатош и виолончелиста Драган Ђорђевић, а дириговао је Србољуб Динић.

Гудачи Светог Ђорђа за собом имају преко 1600 концертних наступа у земљи и иностранству. Од оснивања 1992. године до данас, више генерација најеминентнијих уметника чиниле су овај јединствени београдски камерни ансамбл. Њихов репертоар обухвата дела из различитих стилских епоха  од барока до савремене музике. Редовно изводе и композиције српских аутора, међу којима су бројне и оне које су посвећене овом ансамблу, као и дела камерне музике у аранжманима за гудачки оркестар. Њихов музички профил, посвећеност и ентузијазам створили су срдачне везе са солистима, диригентима и композиторима.

На програму концерта Чело феста који је публиком испунио салу Београдске филхармоније била је композиција „Озарена ноћ“ - Арнолда Шенберга, а премијерно је на виолончелу изведена Моцартова „Симфонија кончертанте“ у Ес дуру.