Изаберите ваш језик

Уторак, 7. новембар 2023.
Велика дворана Коларчеве задужбине у 20 часова

 

У пуној сали Коларца, 7. новембра, импресивно концертно вече је приредио Трио Мајски који су чинили чувени виолончелиста светске класе, Миша Мајски, са својим сином Сашом Мајским, виолинистом, и ћерком Лили Мајски, пијанисткињом.

Програм је почео наступом Саше Мајског и Лили Мајски који су изводили Три романсе за виолину и клавир, оп. 22  Кларе Шуман, а виолончелиста Миша Мајски им се придружио за Клавирски трио број 1 у Х дуру Јоханеса Брамса за виолину и виолончело. Романсе и транскрипције за виолончело и клавир Сергеја Рахмањинова, Мајски трио је извео у другом делу концерта који је завршио Клавирским тријом бр. 2 у е молу, оп. 67, Дмитрија Шостаковича.

Публика је, уз нескривено одушевљење, дугим аплаузима наградила извођаче, остављајући утисак да су њена очекивања испуњена.

Уочи наступа је Миша Мајски, који је освојио многа признања током своје блиставе уметничке каријере, изјавио како се осећа као код куће где год људи цене одличну музику, а да Београд сматра једним од тих места.

Концертом трија Мајски почео је 20. Чело фест на којем ће до 14. новембра наступати ансамбли младих челиста, затим виолончелиста Ласло Фењо, Гудачи Светог Ђорђа са солистима Робертом Лакатошем и Драганом Ђорђевићем, уз премијерно извођење Моцартове “Симфоније кончертанте” за виолину и виолончело.