Изаберите ваш језик

27. јануар 2023.
Старо сајмиште у Београду

 

 

Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије при Влади Републике Србије, ресорно Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, обележили су у петак 27. јануара Међународни дан сећања на жртве Холокауста код Споменика жртава геноцида у Другом светском рату на Старом сајмишту у Београду.
Догађају су присуствовали изасланик председника Републике Србије и министар Никола Селаковић, који је одржао и говор том приликом, затим: председник Скупштине Републике Србије Владимир Орлић, министар спољних послова Ивица Дачић, представници Града Београда, представници Јеврејске и Ромске заједнице, потомци жртава геноцида током Другог светског рата, представници дипломатског кора, и бројни грађани. Присутни су били и Дамир Хандановић, в.д. директора Центра београдских фестивала., као и Ана Маринковић секретар ЦЕБЕФ-а.
Наша установа културе добила је част да припреми и реализује уметнички програм одржан том приликом, а према сценарију Војислава Милина. Спомен на страдале у Холокаусту током Другог светског рата предочили су нам глумци Весна Станковић, Андреј Шепетковски и Јелена Пузић, док је у музичком делу програма наступио ансамбл „Аллилуиа“ са диригенткињом Милицом Јелић. Програм је водила Катарина Петровић.