Изаберите ваш језик

20. јула 2023. у 21 час
Ботаничка башта

 

Mузичар и писац Марко Шелић Марчело са бендом у пуном саставу наступио је првог дана серије концерата „Гарден сешнс” (Garden Sessions) у Ботаничкој башти.
Најављено је да Марчело 20. јула обележава две деценије од објављивања свог првог студијског албума „De Facto", а да овај концерт представља почетак његових слављеничких активности, које ће се наставити до краја године.
На репертоару концерта у „Јевремовцу" су биле актуелне нумере са шестог студијског албума "Нојева варка".
„Једнократно удруживање снага са жељом да се постојеће песме сусретну с џезом претворило се у другарство и трајни колектив, који ће потом изнедрити концептуални албум „Нојева варка" и сталну концертну поставку", рекао је Марчело уочи концерта.
У току наступа у пријатној атмосфери Ботаничке баште, који је трајао непуна два сата, свестрани Марчело је, поред својих песама и хитова, присутне почастио читањем своје поезије, што је публика задовољно поздраљала.
На хип-хоп сцени Марчело се појавио крајем деведесетих година, а врло брзо је изашао из жанровских оквира и обогатио свој уметнички израз, док је ангажована уметност одредница његовог рада.

 

Сутра, у петак, 21. јула, у оквиру „Гарден сешнс” наступа састав Канда, Коџа и Небојша.