Изаберите ваш језик

 

 

Црвена јабука, легендарни састав, одржаће концерт 15. септембра у Капетан-Мишином здању у оквиру серије музичких наступа „Atrium Sessions" у организацији Центра београдских фестивала. (Овај концерт првобитно је био најављен за 10. септембар, али је померен због неповољних временских услова.)

 

Црвена јабука је основана 1985. године у Сарајеву. Њихова музика је била инспирисана Битлсима и Индексима. Први албум, „Црвена јабука", објављен 1986, био је тренутни успех. Група је брзо стекла велику популарност широм бивше Југославије.  Од првог албума („Бјежи, кишо, с прозора", „Дирлија", „Нек те он љуби"...) до најновијег  „Тврђава" снимили су више од 200 песама, а за плочу „Сањати" из 1990. награђени су међународном наградом Ampex Golden Reel Award. Зато и не чуди што се на њиховим концертима често може чути и више од 30 песама. Међу њиховим бројним хитовима налазе се нумере: „Има нешто од срца до срца", „Некако с прољећа", „Бацила је све низ ријеку", „Волио бих да си ту", „То ми ради", „Туга, ти и ја", „Узми ме кад хоћеш ти", „С твојих усана", „Стижу ме сјећања"...

 

Кроз све те године и све те песме Црвена јабука није губила публику – само је добијала нову и зато се сада на њиховим наступима могу срести све генерације. Сваки пут кад чујемо неке од најчувенијих хитова Црвене јабуке, они у нама изазивају исте емоције, пркосећи времену. Зато и овог пута можемо очекивати спонтан и дирљив наступ, у ком публика учествује подједнако као и бенд, јер, како Жера каже, „правила у музици не постоје: то није математика, то је емоција".  

 

Улазнице се могу набавити онлајн путем сајта tickets.rs, као и на продајним местима компаније Ticket Vision. Биће омогућена продаја улазница пред сам концерт, од 18 часова на улазу у концертни простор, из Улице Вука Караџића 1.