Вести

Завршни догађај 52. БЕМУС-а

Синоћ, 13. новембра, су у Коларчевој задужбини концертом Београдске филхармоније затворене 52. Београдске музичке свечаности у организацији ЦЕБЕФ-а.

 

Реномирани оркестар је наступио под диригентским вођством Ханса Графа, који има статус почасног диригента Хјустонског симфонијског оркестра, а дириговао је водећим америчким оркестрима (Кливленд, Њујорк, Филаделфија, Лос Анђелес, Сан Франциско, Сент Луис, Питсбург, Далас, Детроит и др.) Дугу сарадњу остварио је и са Симфонијским оркестром у Бостону.
У Европи, Ханс Граф је предводио Бечку филхармонију, Бечки симфонијски оркестар, Краљевски Концертхебау оркестар, Будимпештански фестивалски оркестар, Симфонијски оркестар Баварског радија, Немачки симфонијски оркестар из Берлина, Лондонску филхармонија, Лондонски симфонијски оркестар, Краљевску филхармонију и Хале оркестар, и многе друге велике оркестре. Овај уметник је наступао на многим важнијим европским фестивалима.

 

Концертни програм на Бемусу, састављен од Моцартових композиција, отворила је увертира "Фигарова женидба", а затим су следиле две симфоније, у А - дуру К 201 и Де - дуру К 504 позната као "Прашка симфонија".

 

52. Бемус се, и поред отежаних околности због епидемиолошке ситуације и немогућности да неки уметници наступе, што је довело до отказивања неколико концерата, успешно одржао. Уз обавезно поштовање прописаних мера, одржано је седам концерата од планираних дванаест - отказани су наступи чувене пијанисткиње Марте Аргерич на отварању, гитарског састава из Италије 40 фингерс, концерт Биг Бенда РТС-а који је требало да изведе оперу Тоска у посебном аранжману, концерт Квинтета НОМУС, као и наступ славног тенора Хозеа Куре.

 

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2023 | CEBEF. All Rights Reserved.