Вести

Званично завршен 46. ФЕСТ

 

Синоћ је у Сава центру званично завршен 46. ФЕСТ. Последња пројекција фестивала био је филм Лице пољске редитељке Малгоржате Шумовске, а будући да су награде фестивала додељене током претходне две фестивалске вечери, уместо свечаног затварања, уметнички директор Југослав Пантелић обратио се публици пред пројекцију филма Ја, Тоња у Сава центру.

Он је истакао да је у претходних десет дана одржано 418 пројекција, од тога 116 премијера, у 12 дворана широм града, као и да је фестивал посетило преко 70 гостију. Пантелић је затим одлучио да поздрави све оне који су заслужни за то што ФЕСТ постоји.

"Обично из вечери у вече поздрављамо звезде, госте, чланове жирија, а сада вас молим да поздравите групу људи без које ФЕСТ-а не би било," рекао је Пантелић, а затим позвао екипу ФЕСТ-а да му се придружи на бини. Публика је аплаузом поздравила многобројну екипу која је радила на фестивалу.

"Хвала колеге, хвала Београде што смо већ 46. пут заједно, и што ћемо надам се и у годинама које долазе бити још бољи. Већ сада заказујемо састанак за следећу годину, наредни, 47. ФЕСТ биће одржан од 22. фебруара до 3. марта 2019," додао је Пантелић. Он се затим подсетио и чувеног Владе Дивљана који нас је напустио пре три године, додавши да би његова песма "Само једну љубав имам" могла да буде посвета ове вечери за све нас који волимо филм.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.