Вести

Започела манифестација Падају звезде

Синоћ је на Косанчићевом венцу у оквиру Београдске зиме започела манифестација Падају звезде, испуњавају снове, трк на улицу, Деда Мраз зове, посвећена нашим најмлађим суграђанима. Окупљени малишани загрејали су се уз студио за анимацију деце Чигра, и забавили уз чаробне трикове мађионичара Страхиње Тадића. Наступио је и дечији хор основне школе Ђура Јакшић, а за крај је изведена представа трупе Арс Лонга „Права је ствар новогодишњи дар.“

Градски секретар за културу, Ивона Јевтић, свечано је отворила програм истакавши да иако је зима календарски почела пре неки дан, Београдска зима траје још од 1. децембра. „Трудили смо се да овогодишња манифестација буде још разноврснија, квалитетнија, и својим програмима доступнија свима који су одабрали да у Београду проведу празнике. Поред традиционалних програма које су грађани већ упознали и заволели, ове године откривамо нове локације оплеменивши их пригодним програмима попут овог.“ Ивона Јевтић се осврнула на вредност и значај Косанчићевог венца и изразила задовољство и понос због реконструкције овог историјског дела града, а затим је најавила да се манифестација наставља на још једном реконструисаном простору - платоу испред Дома омладине.

Падају звезде, испуњавају снове, трк на улицу, Деда Мраз зове је петодневни програм едукације и забаве и трајаће до 29. децембра. У Дому омладине биће организоване креативне радионице прављења украса, писања писама Деда Мразу, шминкања, модна ревија и караоке журка. На платоу испред Дома омладине биће постављена јелка које ће учесници радионица украсити својим рукотворинама, а кићењу ће присуствовати и штићеници Дома за незбринуту децу и Свратишта за децу, уз специјалног госта- Деда Мраза.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.