Вести

ЗАТВАРАЊЕ 48. БЕМУС-А

На Свечаном затварању  48. БЕМУС-а, 1. новембра у Коларчевој задужбини, у организацији Центра београдских фестивала - ЦЕБЕФ-а, наступио је Роман Симовић (виолина), као уметнички вођа и солиста, уз Милену Симовић (виола) и Оркестар Школе за музичке таленте из Ћуприје - јединствена образовна институција такве врсте у нашој земљи, која постоји преко 40 година. Надахнутим наступом, музичари су заслужили громогласан аплауз и овације присутне публике.

Роман Симовић је после 11 година поново свирао на БЕМУС-у, а на програму су се нашле композиције Бартока, Бетовена, и једно од најпознатијих Моцартових дела, Концертантна симфонијаза виолину, виолу и оркестар КВ 364.

Поред улоге концертмајстора чувеног Лондонског симфонијског орцхестра, Симовић често наступа као камерни музичар и солиста са највећим светским оркестрима и диригентима, међу којима су Валериј Гергијев, Антонио Папано, Данијел Хардинг, Кристијан Јарви, Јиржи Белохлавек и други. Остварио је гостовања је на водећим светским сценама као што су Бољшој театар и Конзерваторијум Чајковски у Москви, Маријински театар у Санкт Петербургу, Велика оперска кућа у Тел-Авиву, дворане Викторија у Женеви, Рудолфинум у Прагу, Барбикан у Лондону, Центар уметности у Сеулу, а редовно наступа и на наујгледнијим фестивалима класичне музике.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.