Вести

Свечано отворен 51. БЕМУС!

Уметнички директор фестивала Бојан Суђић је, поздрављајући публику, скренуо пажњу на то да нас је Бемус протеклих година све формирао, и као музичаре и као публику, али не мање и као друштво у целини које је решено да припада културној Европи у којој класична музика заузима можда и навише место. "У нових 50 година БЕМУС ступа као наш најзначајнији музички фестивал, свестан своје изузетно богате историје фантастичних уметника и ансамбала који су наступали на њему, али и новог времена које доноди велике изазове и потребу да се уметност додатно приближи човеку, у свету где материјално представља доминанатан, често и једини садржај ", поручује Суђић. За овогодишњи програм, он је рекао да је његов лични мото гласио - супериоран квалитет пре свега. Изразио је је наду да ће уметници на сцени испунити и превазићи очекивање публике које је традиционално и са разлогом високо.

 

Суђић је потом најавио нашег уваженог и чувеног виолинисту Јована Колунџију, члана Одбора Бемуса, коме је припала прилика да официјелно отвори фестивал, што је он извео на аутентичан начин - свирајући композицију Интродукција Камија Сен-Санса.

 

Први концерт БЕМУС-а довео је у Београд једну од највећих оперских звезда данашњице, сопрана Анђелу Георгију и Чарлса Кастронова, једног од напрестижнијих светских тенора млађе генерације, чије је наступе у продужетку вечери публика пратила без даха.

 

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2023 | CEBEF. All Rights Reserved.