Вести

Непоновљиви Queen’s six на Бемусу!

"Имао сам посебно задовољство да слушам Квин сикс (The Queen’s Six). (ТАЧКА) Мислим да је њихово извођење Мисе за четири гласа композитора Вилијама Бирда било најбоље које сам до сада чуо. Поред тога што су изванредно уједначени, имају привлачан сценски наступ, као и непогрешив осећај за ансамбл. Оно што ова група заиста доноси овој врсти музике je лични печат и скривена религиозна порука, коју је Бирд свакако намеравао да искаже у својим делима. Било је то искуство које ћу дуго памтити."
Махан Есфахани – чембалиста, оргуљаш радија Би-Би-Си, ексклузивни уметник Дојче грамофонa.

 

Квин сикс (Краљичина шесторка) је вокални секстет основан 2008. године, на 450. годишњицу крунисања краљице Елизабете Прве, чије име користе у свом називу.
Сви чланови ансамбла су званични певачи Капеле Светог Ђорђа при краљичином двору у Виндзору и сви живе унутар зидина замка. Хор Капеле, који се састоји од гласова дечака и дванаест професионалних мушких певача, наступа на око осам служби недељно, као и на приватним и државним догађајима, често пред краљевском породицом.
Ден, Тoм, Ник, Дом, Ендру и Сајмон удружили су снаге како би свој јединствени стил извођења представили широј публици, а њихов репертоар протеже се далеко ван хорских пултoва: од раних напева, развијене ренесансне полифоније, раскошних мадригала и емотивних народних песама, до надмоћних аранжмана џез и поп нумера.

 

На 51. Бемусу ће овај изванредни састав наступити 9. октобра у Коларчевој задужбини.

 

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2023 | CEBEF. All Rights Reserved.