Вести

Премијерно је приказан филм La La Land, редитеља Демијана Чазела

Месец дана пред највећи београдски филмски фестивал, у среду 25. јануара премијерно је приказан филм америчког редитеља Демијана Чазела, La La Land.

Ово изузетно успешно остварење однело је чак 7 Златних глобуса, а пре свега два дана номиновано је за невероватних 14 награда Америчке филмске академије, и то у свим главним категоријама.  Као несвакидашњи мјузикл који има све квалитете старог холивудског филма, а уз то је права савремена романтична драма, La La Land је синоћ одушевио многобројну публику.

На распродатој пројекцији гледаоцима се у Cineplexx-u Ушће обратио уметнички директор ФЕСТ-а, Југослав Пантелић, рекавши да је оваква необична најава фестивала последица жеље, па и потребе, да се иде у корак са светским биоскопима.  “Могли смо да играмо на сигурно и прикажемо филм за месец дана у оквиру регуларног програма фестивала” – казао је – “али желели смо да наша публика стоји раме уз раме са светском. Непосредно након што смо сазнали да је La La Land добио исти број номинација за Оскара као својевремено Титаник, имамо ексклузивну прилику да га погледамо” – додао је.

Пантелић је, осим тога, публици у поверењу наговестио неколико наслова који ће се наћи у великој сали Сава центра ове године, а међу њима су Moonglight и Hell on High Water, који су такође у конкуренцији за Оскара. Целокупни програм 45. ФЕСТ-а биће објављен у понедељак, 30. јануара.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.