Вести

Почетак 52. БЕМУС-а са Маријом Гуљегином

На почетку 52. БЕМУС-а 3. новембра, на гала концерту у Опери и Театру Мадленијанум, уз оркестар ове куће и под вођством диригента Дејана Савића, наступила је оперска дива Марија Гуљегина која својим богатим сопраном више од три деценије очарава публику широм света.

 

У краткој изјави коју је Марија Гуљегина дала пре овог наступа, нагласила је како се радује концерту у Београду где први пут пева, али и због тога што јој је ово први наступ од како је почела пандемија вируса KОВИД 19

 

“Људи широм света воле Вердија, Пучинија, Ђордана, зато сам и одлучила да певам мој најдражи програм - Верди и веризам“, рекла је Гуљегина, драмски сопран која је у својој дугогодишњој каријери певала у свим престижним оперским кућама, уз звезде као што су Павароти, Домингo, али и наш Жељко Лучић.
Гуљегина је у Мадленијануму извела најважније оперске арије из свог досадашњег репертоара и на тај начин поделила најблиставије моменте из своје вишедеценијске каријере. Марија Гуљегина импресионирала је публику БЕМУС-а коју је наградила са чак четири биса.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2023 | CEBEF. All Rights Reserved.