Изаберите ваш језик

 

Програм концерта „Петербуршко руско чудо”, који ће бити одржан 25. октобра у 19 часова у Коларчевој задужбини, заснован је на руској народној музици. Концерт се организује у сарадњи са ЦЕБЕФ-ом, а на њему учествује 26 уметника (певача и балетских играча), уз пратњу оркестра руских инструмената.

У овој руској фолклорној представи песме, игре и оркестар руских инструмената су повезани у јединствену целину. Публика има прилику да присуствује спектаклу шарених костима (уметници се током програма пресвлаче више од пет пута), „вулкану страсти” кроз словенску мелодичност, да гледа најсложеније кореографске тачке и слуша очаравајуће гласове уметника.

Ансамбл „Морошка” чине искључиво професионални уметници – дипломци санктпетербуршког државног конзерваторијума „Н. А. Римски-Корсаков”, од којих су многи лауреати сверуских или међународних такмичења.

На концертном репертоару смењују се руске песме и игре, а поред  чувених руских песама попут „Каљинке”, „Гледам у плава језера” или „Изаћи ћу на улицу” биће представљено ауторско поимање народне музике, које је поставио тандем врсних редитеља  из Санкт Петербурга.

Театар песме и игре „Морошка” је специјално поводом турнеје по Србији припремио неколико изненађења за публику!

Кореограф – лауреат међународног такмичења Елена Викинг

Уметнички директор театра „Морошка” – Надежда Полтавченко

Трајање програма је један сат и 10 минута, а улаз је бесплатан.