Вести

Пета по реду Ноћ музике у online преносу 28 - 30.08.

 

Симфонија живота у ноћи над Београдом

Под симболичним слоганом „Симфонија живота“, пета по реду Ноћ музике одржаће се од 28.до 30. августа на стадиону Ташмајдан, али ће услед актуелне епидемиолошке ситуације, она бити затворена за посетиоце.
Одлука о одржавању овогодишње Ноћи музике под оваквим условима донета је уз сагласност Републичког кризног штаба, а у складу са тренутном ситуацијом, поштујући све здравствене препоруке, штитећи учеснике, организаторе и публику, уз истовремено гласну поруку да живот наставља да функционише, а култура, уметност и музика остају његов нераздвојни део.
Манифестација која је претходних година важила за највећи концерт класичне музике под ведрим небом окупљајући рекордне бројеве посетилаца, београдска, као и друга публика ипак ће имати прилику да прати из својих домова.

У оквиру програма овогодишње Ноћи музике, у петак, 28. августа, наступиће Ансамбли Симфонијског оркестра РТС, Дупли октет Хора РТС-а и млади солисти предвођени маестром Бојаном Суђићем. У суботу, 29. августа, на Ташу ће наступити Гудачи Св. Ђорђа под диригентском палицом Данијела Гајса, Метаморфосис са солистом на виолини Сашом Мирковићем, као и Београдски камерни оркестар са диригентом Радетом Пејчићем, док ће манифестацију последње вече, 30. августа, затворити Биг бенд РТС-а под вођством Драгослава Фредија Станисављевића.

Програм ће се емитовати у директном преносу на интернет порталу Beograd live, пратећи следећи линк https://live.beograd.gov.rs/ као и другим стреаминг платформама.

Ноћ музике ове године реализује удружење грађана „Нова идеја“ у партнерству и уз подршку ЦЕБЕФ-а, а под покровитељством Министарства правде.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2023 | CEBEF. All Rights Reserved.