Вести

Отварање изложбе Дон Бранкови дани у Котору, промоција пројекта #synergy

Отварање изложбе Дон Бранкови дани у Котору, промоција пројекта #synergy Foto: Željko Sinobad

 

Поводом 20 година фестивала КоторАрт се вечерас, 2. јуна у Котору у 19 часова отвара изложба - Дон Бранкови Дани Музике, а овом приликом биће направљена и промоција пројекта #synergy.

Центар београдских фестивала – ЦЕБЕФ, један је од учесника-партнера у пројекту #synergy, који је подржан на конкурсу ЕУ за пројекте сарадње на Западном Балкану (у оквиру програма Креативна Европа). Пројекат #synergy окупља неке од највећих фестивала уметничке музике у региону, на челу са КоторАрт Дон Бранковим данима музике, као иницијатором и координатором пројекта.

Директор Центра београдских фестивала, Дамир Хандановић овим поводом дао је изјаву о томе зашто је овај пројекат важан за нашу установу.

“Поштоване колеге, драги пријатељи,

Врло сам срећан што се Центар београдских фестивала - ЦЕБЕФ придружио породици европских и балканских фестивала, предвођених вечерашњим домаћином, фестивалом КоторАрт Дон Бранкови дани музике. Пројекат #сyнергy за ЦЕБЕФ значи даљу међународну афирмацију фестивала чији смо извршни продуценти, а чији је оснивач Град Београд. Наши фестивали имају вишедеценијску традицију и релевантност у оквирима Београда и Србије и желимо да нашу експертизу, као и стваралаштво савремених српских композитора, удружимо на синергијски начин са уметничким манифестацијама и ауторима из региона; да учимо једни од других и да заједно стварамо музику, на задовољство публике, струке и финансијера културе из Европе и региона.

Фестивалу КоторАрт Дон Бранкови дани музике желимо још много деценија рада и успешну реализацију пројекта #сyнергy!”

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2023 | CEBEF. All Rights Reserved.