Вести

Nouvelle Vague у Београду!

Након неколико распродатих концерата у Београду, Nouvelle Vague се поново враћа у српску престоницу на радост свих љубитеља добре музике. Популарни француски бенд наступиће 9. децембра у Хангару (Лука Београд) у 21.30. Улазнице су у продаји по цени од 1.500 динара преко Евентим мреже, док ће на дан концерта цена карте бити 1.800.

 

Bossa Nova = Nouvelle Vague = New Wave. Ова транслитерација представљала је полазну тачку за јединствени пројекат Марка Колана и Оливијеа Либоа. Присвајајући најпознатије песме панка и пост-панка и провлачећи их кроз филтер боса нове, ова два уметника преосмислила су жанр „кавер бенда“. Њихов рискантан потез се исплатио, о чему сведочи више од милион продатих копија њихова четири албума. Почев од 2011, Nouvelle Vague праве дискографску паузу, фокусирајући се на иновативне живе наступе осмишљене у сарадњи са легендарним Жан-Шарлом де Кастелбажаком (Ceremony, а потом и Dawn of innocence).

 

Новим албумом I Could Be Happy (2016) и спектаклом уживо, Оливије, Марк и њихова плејада сјајних женских вокала наставили су своје путовање кроз време са обновљеним еланом. С друге стране, Nouvelle vague by Nouvelle Vague and Some Friends представља исходиште наредних пројеката: новог албума на коме се панк и пост-панк стандарди, преобликовани непоновљивом Nouvelle Vague магијом, комбинују по први пут са ауторским песмама Колана и Либоа, чиме овај двојац продуцената доказује да је много више од талентованих аранжера. Овај албум такође пружа прилику да се поново окупе оригиналне певачице бенда – Елоди Фреже, Мелани Пен, Лизет Алеа и Надеа, као и нове гошће као што су Камиј или Клара Лућани.

 

На концерту у Београду бенд ће наступити у саставу који уз Марка и Оливијеа чине Мелани Пен и Елоди Фреже.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.