Вести

Најџел Кенеди отвара 50. Златни БЕМУС

 

Легендарни британски виолиниста, Најџел Кенеди, одржаће спектакуларни концерт под називом „BACH MEETS KENNEDY MEETS GERSHWIN“ на отварању 50. БЕМУС-а. Кенеди ће наступити са камерним ансамблом у среду, 10. октобра у 20 часова, а улазнице су у продаји од 15. августа преко Евентим мреже и на благајни Сава центра.
Након вишедеценијске каријере пуне милионских тиража и водећих светских награда, Кенеди је стекао репутацију као један од водећих светских виртуоза. Изводио је музику најширег репертоара- од класичних композитора до Хендрикса, наступао је са легендама попут Пола Макартнија и Роберта Планта, свирао је за Британску краљевску породицу и обишао свет небројено пута наступајући са водећим светским оркестрима.
Љубав према џезу била је веома изражена у каријери Најџела Кенедија. Ванвременски стандарди као што су нумере ""Summertime", "They Can’t Take That Away From Me" и "Porgy and Bess" обрађени су у Кенедијевом непоновљивим стилу и заносу на албуму "Kennedy Meets Gershwin", објављеном на 120. годишњицу Гершвиновог рођења.
Кенеди је изјавио: " За мене се Гершвинов рад може сажето приказати кроз три главна састојка: кроз фузију џеза и класичне музике, прекрасне мелодичне утицаје јеврејске културе и кроз јединствену енергију Њујорка. Управо ова музика одговара мојој природи, вештинама и искуствима!”

 

Улазнице за концерт Најџела Кенедија су у продаји на благајни Сава центра и преко Eventim мреже.

 

Јубиларни 50. ЗЛАТНИ БЕМУС одржаће се од 10. до 20. октобра 2018. године. Током трајања фестивала, у београдским концертним дворанама и музејима наступаће истакнути солисти, ансамбли и хорови, а представиће се и млади уметници.

 

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.