Вести

Културно лето у Београду почиње!

28. БЕЛЕФ ДоЛЕТИ
Центар београдских фестивала (ЦЕБЕФ), под покровитељством Скупштине града Београда, организује Београдски летњи фестивал 28. БЕЛЕФ, у периоду од 21. јуна до 7. јула 2019. На овогодишњем летњем фестивалу представиће се двадесетак изузетних културних програма; међу којима су концерти, представе, представе за најмлађе, изложбе, као и плесни перформанси.
Аутентично искуство посетиоца манифестације употпуниће позоришне представе на Калемегданској тврђави, плесни перформанси на Ташмајданском парку и Калемегдану, позоришни спектакл у хангару Луке Београд, изложба у Француском културном центру,  премијера представе - мјузикла у УК „Вук Караџић“ као и простор платоа испред Војног музеја на којем ће одвијати највећи део програма фестивала.
Отварање овогодишњег Белефа обележиће позоришни спектакл представа „Антигона - 2000 година касније“, 21. јуна 2019. године, Хангар луке Београд, у извођењу казалишта Улисес у којој једну од главних улога тумачи доајен глумишта Раде Шербеџија, који после скоро три деценије наступа пред београдском позоришном публиком.  Такође, на сам дан отварања фестивала од 19 часова  у Француском културном центру, биће представљена изложба Кристијана Антоловића фотографа из Ирске, добитника бројних награда.

 

Програм 28. Белефа
У позоришном делу програма овогодишњег Белефа-а, након спектакла Антигона  на отварању фестивала, публику очекује премијера мјузикла Пећина у контексту Платонове алогорије, аутора и композитора Ивана Илића  која је саставни део пројекта Све у свему, у УК Вук Караџић; затим, Као да сам те сањао - представа у којој протагонисти у форми монолога говоре и певају стихове највећих српских и светских песника; представа Велики талас у режији Игора Амадеиа (у продукцији Звездара театра) која је током својих приказивања изазивала одушевљење публике.  За најмлађе ће се на платоу испред Војног музеја играти преподневна представа Црвенкапа по тексту и режији Соње Кнежевић,  а на истом месту биће приказана представа за младе Легенда о храбрости - класични театар за децу са елементима акробатике.
Театар Мимарт, који ове године који ове године обележава 35 година рада и представљће Србију у Пловдиву - европској престоници културе, извешће на Белефу уметнички перформанс Светлосни кодови.
Перформанс француских уметника, са називом Happy Manif – весела плесна променада инспирисана природом, биће представљен на Калемгданском и Ташмајданском парку. Изложба вајарске радионице Ада представиће уметничка дела која су постављана у јавном простору, а остављена на поклон граду. На фестивалу ће бити изведен и веома специфичан перформанс са називом  Bloody Mary,  израелске уметнице Мерав Даган.
Младе посетиоцие фестивала очекује оригиналан музичко-сценски наступ популарног YоuТubе-ера Бака Прасета.

 

У музичком делу програма фестивала очекује нас концерт једног од наквалитетнијих трибјут бендова групи Kвин  – Queen symphony show; преподневни концерт композиторке Вере Миланковић у извођењу Хора Дечјег културног центра;  Концерт Wien Symphony Salonorchester из Беча; концерт популарних Мостар Севдах ријунион, концерт састава Old Hat orchestra са солистима Драгољубом Бајићем, Љубицом Вранеш и Маријом Јелић. Велико задовољством публици ће засигурно пружити наступ сјајног виолинисте Илије Маринковића, непоновљиве Ођиле, а на свечаном затварању фестивала 7. јула ће наступити Марко Хатлак бенд са специјалним гостом, непревазиђеним Влатком Стефановским.
Акредитовање медија је могуће од петка, 31. маја до 14. јуна путем онлајн формулара на сајту фестивала: www.belef.rs

 

Улазнице за све програме се набављају онлајн путем tickets.rs (бивши  Евентим)  https://www.tickets.rs/search?q=belef  и на њиховим продајним местима https://www.tickets.rs/partners. Такође, карте ће моћи да се набаве на фестивалској благајни на платоу испред Војног музеја од 17 часова у току трајања фестивала.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.