Вести

БОЖИЋНО СЕОЦЕ КОД ХРАМА

Плато испред Храма Светог Саве

4-28. јануар 2018.

Ове године по први пут ће и плато испред Храма Светог Саве угостити једно Божићно сеоце и прикључити се велико градској прослави празника. Као и на Тргу отвореног срца, испред Храма ће бити постављене бајковите дрвене кућице у којима ће моћи да се купе поклони, украси, сувенири, слаткиши, топла пића и разноразне посластице.

Манифестацију ће у четвртак, 4. јануара, свечано отворити патријарх српски Иринеј и Верско Добротворно Старатељство у 18h уз поделу пакетића и оркестар гарде Војске Србије. У 19h ће код Божићне јелке наступити дечији хор „Растко“, а затим ће на бини у 20h наступити Слободан Тркуља, а у 21h етно група „Траг.“

Све до 28. јануара свакодневно ће се одржавати пригодан музичко-сценски програм, наступаће дечији хорови београдских школа као и хорови духовне музике, одржаваће се позоришне представе, а срж прославе чини обележавање верских празника- Бадњи дан, Божић, Свети Сава...  Поред верских служби биће одржано и велико паљење бадњака на Бадње вече, као и ломљење чеснице у Божићно јутро.

Из богатог и разноврсног музичког програма издвајамо нека од звучних имена која ћете моћи да чујете у Божићном сеоцету- 10.1. наступају Александра Радовић, Јелена Томашевић, Сергеј Ћетковић и Лена Ковачевић, група Бистрик наступиће 12.1, Душан Свилар и Неверне бебе 15.1, Бојана Стаменов 21.1, бенд 357 ће наступити 24.1, а Снежана Берић 25.1.

Манифестација Божићно сеоце ће бити затворена уз диригента Херарда Естраду 28. јануара у 12h.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.