Вести

БЕМУС-у додељен Изванредни Златни Беочуг за 2020. годину

БЕМУС-у додељен Изванредни Златни Беочуг за 2020. годину foto Belkisa Abdulovic

 

У Народном позоришту је 1. јуна Културно просветна заједница уручила награду Златни Беочуг за 2020. годину.

Изванредни 50. Златни Беочуг је уручен Београдским музичким свечаностима БЕМУС-у.

Извршни продуцент и организатор БЕМУС-а је градска установа културе Центар београдских фестивала – ЦЕБЕФ, чији је директор Дамир Хандановић присуствовао додели овог посебног признања.

Златни беочуг се додељује као годишња награда за трајни допринос култури Београда уметницима, ствараоцима, научницима, ансаблима, организацијама и установама за трајни допринос култури Београда.

Београдске музичке свечаности – БЕМУС, основане 1969. године, представљају најстарији и најзначајнији музички фестивал у Србији и један од најпрепознатљивијих фестивала уметничке музике у Југоисточној Европи, уживајући статус културне манифестације од посебног значаја за град Београд.

Иако се одувек посебна пажња поклањала промоцији локалних уметника и њиховог стваралаштва, БЕМУС дугује своју репутацију пре свега представљању најатрактивнијих иностраних програма. Захваљујући БЕМУС-у, Београд је угостио неке од најпознатијих ансамбала и солиста нашег времена. Од солиста и диригената издвајају се неки од најзначајнијих музичара XX али и XXИ века. Поред светски познатих извођача, БЕМУС отвара врата концертних дворана младим музичарима који су на почетку своје професионалне каријере.

Награду је примио Милан Лазовић, председник одбора БЕМУС-а.

 

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2023 | CEBEF. All Rights Reserved.