Вести

52.БЕМУС се ближи крају

Приближавају се крају овогодишње Београдске музичке свечаности у организацији ЦЕБЕФ-а. Фестивал се, поред епидемиолошке ситуације и проузроковане немогућности да неки уметници наступе, па самим тим и неколико отказаних концерата, ипак успешно одржава.

 

Вечерас, 11. новембра, ће се у Коларчевој задужбини одржати концерт Симфонијског оркестра РТС под диригентским вођством Бојана Суђића, са пијанисткињом Јасминком Станчул. Oва врсна уметница ce посебно се истиче по изузетном афинитету према музици Бетовена коју ће изводити на овом концерту, a са јавношћу je поделила радост што наступа на нашем фестивалу. Јасминка Станчул је освојила прву награду на Међународном такмичењу “Бетовен“ у Бечу, и у својој каријери бележи успешне наступе са изванредним светским оркестрима и диригентима.

 

Куриозитет програма овог концерта је премијера композиције “Исцели Исусе ране моје“ за сопран и Симфонијски оркестар, недавно преминуле композиторке Исидоре Жебељан, коју ће извести сопранисткиња Анета Илић.

 

На завршном концерту фестивала, 13. новембра на Коларцу нас очекује наступ Београдске филхармоније под вођством Ханса Графа, почасног диригента Хјустонског симфонијског оркестра, када ће наш реномирани оркестар изводити дела Моцарта.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2023 | CEBEF. All Rights Reserved.