Изаберите ваш језик

 

 

БОТАНИЧКА БАШТА ЈЕВРЕМОВАЦ од 26. до 29. јула 2021.

 

Неколико наступа сјајних и популарних музичара биће одржано у последњим данима јула у Ботаничкој башти Јевремовац. Програме назване GARDEN SESSIONS организује Центар београдских фестивала и пред београдску публику доводи Нена Белана и Фиуменсе, Матију Дедића, састав Галија и Наду Павловић.

 

Нено Белан & Fiumens BEST OF

Нено Белан са својим Фиуменсима након две године поново долази у Београд и у Ботаничкој башти наступа 26. јула.

Један од концертно најактивнијих музичара са еx YU простора, чије песме заокупљају пажњу својим медитеранским мелодијама, а свака одише заносном емотивном поезијом, и у време пандемије је своју креативност исказивао кроз рад у студију и стварање нових песама.

Популарност у Србији дугује и фази из доба групе Ђаволи чији ће опус Београђани моћи да чују и на овом концерту. Свакако, Нено и Fiumensi изводиће и песме из његове соло каријере, тако да ће посетиоцима приказати овај пресек као својеврсни best of свог стваралаштва.

 

Матија Дедиć Тајна вјештина – Музика Златана Стипишића Гибоннија
Матија Дедић је реномирани музичар и пијаниста чија се неоспорна виртуозност потврђује из албума у албум. Опчињеност музиком провела га је кроз различите музичке правце, а највећу инспирацију пронашао је у слободи изражавања коју му пружа џез. Након бројних Порином награђених издања и композиција, Матија је пронашао изазов у обрадама песама једног од најистакнутијих аутора – Златана Стипишића Гибоннија. Ново издање Тајна вјештина, које броји 9 инструменталних обрада најлепших Гибоннијевих композиција ће бити изведене 27. јула у оквиру овог наступа..Нумере Дивји цвит, Жеђам, Цесарица и Кад сам насамо с њом, свима су познати наслови које је Матија мајсторски одсвирао у интимним, емотивним џез обрадама, задржавши притом есенцију И ритам оригиналних верзија.

 

Галија - Акустично, као некад
Један од најтрајнијих састава југословенског и српског рокенрола, Група Галија, наступиће 28. јула. Састав који је основан пре 43 године у Нишу, име је добио по истоименој кафани у којој су се чланови бенда првобитно окупљали. Кроз групу је прошао велики број музичара, а садашњи састав чине певач, композитор и гитариста Ненад Милосављевић, певач и текстописац Предраг Милосављевић, бубњар Бобан Павловић, гитариста Драгутин Јаковљевић, басиста Славиша Павловић и клавијатуриста Горан Антовић. Издања групе варирала су од прогресивног рока до мејнстрим оријентисаног звука, овог пута публику очекује наступ у акустичној варијанти.

 

Нада Павловић - Lady sings Jazz

"Бела жена са црним гласом"

Музицирање са џез оркестром Дјука Елингтона, џезирање са Чиком Коријом, понуда Џозефине Бејкер да се придружи њеној трупи, као и Лиз Мичел, чланице чувене групе Бони М да буде певачица у бенду који је обележио светску музичку сцену седамдесетих… и комплимент Арете Френклин, која јој је после једног наступа у Немачкој пришла с питањем: „Где сте научили тако добро да певате класичан амерички џез?“

На програму Изврсне Наде Павловић 29. јула у оквиру Garden sessions ће бити evergreen и јаzz стандарди.

 

Сви програми почињу у 20 часова, а цена улазница износи 800 динара у претпродаји, на дан концерта 1.000 динара.

Одобрава се 10% попуста на сениор картице на благајни.

Улазнице се могу набавити од понедељка, 12.јула путем tickets.rs.