Изаберите ваш језик

 

Један од концерата који ће свакако обележити ову годину је светска премијера и промоција ЦД издања Биг Бенда РТС и чувеног саксофонисте Франческа Сантучија – New Seasons. Они ће уз пијанисту Масима Темпију и диригента Габриела Комеља, 8. новембра, у Великој дворани Коларчеве задужбине, са почетком у 20 часова, представити Годишња доба" Антонија Вивалдија и чувену Павану" Габријела Фореа у новом звуку који ће вам открити Сантућијева ауторска музика. То је шест нових композиција у сјајном звуку Биг Бенда РТС, за који је композитор рекао да представља „тајни састојак" добре интерпретације овог издања.

„Нисам желео да радим уобичајени соло албум, нисам желео да осмишљавам превише ауторских песама и нисам желео да свирам стоту верзију музичких стандарда који се увек изводе", рекао је Сантући.

Ово је прилика да Биг Бенд РТС и ове сјајне интерпретаторе чујете у другачијем звуку, а Франческа Сантућија као ствараоца, који је Вивалдија и Фореа препознао као композиторе чију је музику „превео" на свој музички језик.

Концерт се реализује у сарадњи Музичке продукције РТС и Центра београдских фестивала - ЦЕБЕФ-а.

Карте у продаји преко сајта Тickets.rs