Изаберите ваш језик

 

Концерт чувеног кантаутора Чета Фејкера (Chet Faker) биће премештен у Хангар 1 (Дунавска 86 – улаз из Жоржа Клемансоа). Датум и време концерта остају исти: понедељак, 26. јун у 21.00. Концерт се премешта са отвореног простора због неповољних временских услова. Све купљене карте важе и за Хангар.

 

За овај концерт влада велико интересовање, а Чет Фејкер наступа по први пут у Србији, у оквиру своје европске турнеје. Улазнице за концерт могу се набавити на Ticket Vision продајним местима и онлајн на tickets.rs. Овај концерт, у оквиру Urban Sessions сезоне, организује Центар београдских фестивала - ЦЕБЕФ.
Чет Фејкер (Chet Faker) / Ник Марфи (Nick Murphy), је аустралијски кантаутор, обожавалац легендарног џез трубача Чета Бејкера. Под тим псеудонимом, постао је глобални "underground" хит у периоду 2012 – 2015, кад је лансирао револуционарни електронски звук заснован на groov-у, уз свој емотивни соул вокал. За њега кажу да негује chill out звук за све генерације. Чет је  2012. освојио награду за најбољег новог уметника године, а његов сингл "Тhinking in Тextures" освојио је награду за најбољи независни сингл/ЕП на додели награда Аustralian Independent Recordsс. У 2013. ово дело је добило награду за најбоље независно издање на Rolling Stone Australia додели награда.

 

У септембру 2016. Марфи је напустио име Чет Фејкер да би почео да изводи и објављује материјал под својим рођеним именом, али у октобру 2020, четири године након што је избацио надимак, Марфи је оживео име Чет Фејкер за издавање новог сингла „:Lоw", а 2021. године објавио је албум "Hotel Surrender". 

 

Чет Фејкер наступа 26. јуна у Хангару 1 (Дунавска 86 – улаз из Жоржа Клемансоа) у 21.00.