Изаберите ваш језик

 

Garden Sessions серија концерата у Ботаничкој башти “Јевремовац” обогаћена је новим атрактивним именима: 27. јула наступиће позната српска певачица Јелена Томашевић, а 28. јула публику очекује познати рок звук – група СМАК плус.

Сви концерти почињу у 20.30 часова. Улазнице се могу набавити на тickets.rs и на Ticket Vision продајним местима.

Већ трећу годину заредом Центар београдских фестивала – ЦЕБЕФ организује ове популарне концерте на отвореном. Да подсетимо, ове сезоне у оквиру Garden Sessions сезоне, списак наступа је следећи:

20. јул – Марчело

21. јул – Канда, Коџа и Небојша

22. јул – Тијана Богићевић

23. јул – Бајага и инструктори

27. јул – Јелена Томашевић

28. јул – СМАК плус

30. јул – Нувел Ваг (Nouvelle Vague)

Јелена Томашевић-Босиљчић је чувена српска поп певачица позната по свом снажном вокалном умећу, добитница бројних интернационалних и домаћих награда за интерпретацију, хит или албум године.

Била је представница Србије на Песми Евровизије са песмом „Оро“ и добитница је награде “Златна значка” града Београда за допринос српској култури“ Јелена је имала част да наступи као поп гошћа на концерту славног светског тенора Андрее Бочелија на његовом концерту у Београду. Победом на Беовизији 2005. године са композицијом Жељка Јоксимовића “Јутро”, Јеленина каријера је почела да се креће узлазном путањом. Успешно се бави синхронизацијом дугометражних анимираних филмова, годинама учествује у жирирању дечијег музичког такмичења “Пинкове звездице”,  на интернационалној сцени сваким наступом и даље представља српску културу у најбољем светлу.

Јелена Томашевић одржаће концерт 27. јула у Ботаничкој башти “Јевремовац”.

 

Група СМАК плус представља наставак рада групе СМАК али са млађим члановима. Понешто од стандардног репертоара биће замењено нумерама које Смак није изводио уопште или је изводио на својим наступима пре више деценија. Чланови бенда су: Дејан Стојановић Кепа Јр, Мики Михаиловић, Филип Милановић, Дејан Здравевски, Јован Митровић, Јован Пантић, Марко Стојановић Кепа Јр Јр.
Дејан Стојановић, Кепин син, је већ скоро 30 година стандардни члан бенда, тачније од албума “Биоскоп Фоџ” који био у припреми још 1994. Мики Михаиловић долази из Чикага и син је Точковог брата Слободана који тамо живи. Свирао је гитару у групи “Somewhere in Between”. Филип Милановић је Зоранов син који је у Смаку на басу заменио Милоша Петровића 2015. Дејан Здравевски је клавијатуриста у Смаку од 2012 године. Јован Митровић је био гитариста у групи “Латес” из Београда. Јован Патић долази из Ваљева и у Смаку је дебитовао на Ђурђевданском концерту у Крагујевцу 2022, пре тога је био у Смак-трибуте бенду “Мрачни мол” из Београда. Марко Стојановић је такође дебитовао на истом концерту у песми “Циганско срце”. План је да Смак плус настави са радом тамо где Смак са оснивачима не би тако често наступао. Намера бенда је да осим постојећих нумера из репертоара Смака у њега уврсти и по неку нову композицију коју Смак још није снимио, тј сасвим нове песме за албум који би носио назив Смак плус.

Грпа СМАК плус одржаће концерт 28. јула у Ботаничкој башти “Јевремовац”.