GARDEN SESSIONS у Ботаничкој башти „Јевремовац“ од 26. до 29. јула

|||| |||| ||||

од 26. до 29. јула
Ботаничкa баштa „Јевремовац“

 

GARDEN SESSIONS у Ботаничкој башти „Јевремовац“ од 26. до 29. јула

(Матија Дедић, Нада Павловић, Нено Белан и Фјуменси, Галија)

Центар Београдских фестивала ЦЕБЕФ организује у Београду у последњој недељи јула серију јединствених концерта реномираних музичара из Србије и региона, под називом „ Garden Sessions“, у Ботаничкој башти “Јевремовац”. Сви концерти почињу у 20 часова, а распоред по данима је следећи:

26. јул - Нено Белан и Фјуменси  - Best off

27. јул -  Матија Дедић - Тајна вјештина, музика Златана Стипишића Гибоннија

28. јул -  Галија - Акустично, као некад

29. јул -  Нада Павловић- Lady sings jazz

Улазнице по цени од 800 динара у претпродаји могу се набавити на tickets.rs, билетарницама Тickets Vision као и на благајни Ботаничке баште Јевремовац. На дан концерта цена карте биће 1000 динара. Омогућен је попуст од 10% за кориснике Сениор картица, на благајни.

Ове посебне музичке вечери отвориће у понедељак 26. јула Нено Белан са својим Фjуменсима који након две године поново долази у Београд. Један од концертно најактивнијих музичара са ex yu простора, своју популарност у Србији дугује и фази из доба групе Ђаволи чији ће опус Београђани моћи да чују и на овом концерту. Свакако, Нено и Фjуменси изводиће и песме из његове соло каријере, тако да ће посетиоцима приказати пресек и својеврсни “best off“ свог стваралаштва.

Чувени музичар и пијаниста Матија Дедић публику очекује 27. јула када ће извест инструменталне
обраде најлепших Џибонијевих композиција. Дивљи цвит, Испод мога прамца (Темпера), Цесарица и Кад сам насамо с њом свима су познати наслови које је Матија мајсторски одсвирао у интимним, емотивним џез обрадама, задржавши притом есенцију и ритам оригиналних верзија, а публици ће бити представљене на овом посебном наступу.

Група Галија, основана пре 43 године у Нишу, наступиће 28. јула, и изводиће акустичне верзије својих највећих хитова. Кроз групу је прошао велики број музичара, а садашњи састав чине певач, композитор и гитариста Ненад Милосављевић, певач и текстописац Предраг Милосављевић, бубњар Бобан Павловић, гитариста Драгутин Јаковљевић, басиста Славиша Павловић и клавијатуриста Горан Антовић. Један су од најтрајнијих састава југословенског и српског рокенрола, а издања групе варирала су од прогресивног рока до мејнстрим звука, који ће публика овог пута имати прилике да чује у акустичној варијанти.

Наша чувена џез певачица Нада Павловић, позната као &qуот;бела жена са црним гласом”, наступиће 29. јула а њен програм носи назив “ Lady sings jazz ”. Наступала је са џез оркестром Дјука Елингтона, са Чиком Коријом, имала је понуду Џозефине Бејкер да се придружи њеној трупи, као и понуду Лиз Мичел, чланице чувене групе Бони М, да буде певачица у бенду који је обележио светску музичку сцену седамдесетих, а познато је и да је добила и комплимент од легендарне Арете Френклин.

 

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.