GARDEN SESSIONS - Реномирани извођачи у Ботаничкој башти „Јевремовац“

|||| |||| ||||

Jun 2022
Ботаничка башта „Јевремовац”

 

Ове године биће одржана друга по реду серија концерата реномираних музичара из Србије и Европе, под називом „Garden Sessions”, у Ботаничкој башти „Јевремовац”, сада већ омиљена манифестација међу Београђанима. У суботу, 18. jуна, наступиће чувена певачица Александра Радовић са својим програмом „Акустик концерт”, док ће наредног дана, у недељу, 19. јуна, концерт одржати познати међународни ансамбл „Барселона џипси балкан оркестра” (Barcelona Gipsy balKan Orchestra). Организатор ове манифестације је Центар београдских фестивала (ЦЕБЕФ), а у истој организацији биће одржан и концерт Радета Шербеџије и Западног колодвора под називом „Не окрећи се, сине”, који је заказан на истом месту за петак, 17. јун.  Улаз у концертни простор је из Улице војводе Добрњца.  

 

Улазнице за сва три концерта могу се набавити на сајту tickets.rs, продајним местима компаније Ticket Vision, као и на благајни Ботаничке баште „Јевремовац”. 

 

Александра Радовић, једна од најпознатијих поп певачица у Србији, дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду. Она је кантауторка, компонује и пише текстове, свира клавир, има и своју школу певања од 2006. године. Добитница је бројних престижних награда, а њен албум „Жар птица“ био је најпродаванији у Србији и региону чак три месеца и проглашен је најбољим поп албумом на подручју бивше Југославије 2010. године. Александра је била чланица жирија неколико музичких такмичења. Због свог раскошног вокала сматра се једном од најбољих певачица у региону. Њене песме попут „Бескрајно”, „Бивши драги”, „Ниси мој”, „Чувај моје срце”, „Не, хвала” имају милионске прегледе на Јутјуб мрежи.  

 

„Барселона џипси балкан оркестра” jе атракција world music сцене и широм света радо виђен бенд који изводи песме на многим језицима: шпанском, руском, ромском, италијанском, српском и другим. Његови тренутни чланови су: Маргерита Абита (вокал, Италија), Дани Карбонељ (кларинет, Каталонија – Шпанија), Олександр Сора (виолина, Украјина), Пере Ноласк (виолина, Каталонија – Шпанија), Фернандо Салинас (хармоника, Шпанија), Жилијен Шанал (гитара, Француска), Стелиос Тогјас (перкусије, Грчка) и Иван Ковачевић (контрабас, Србија). Иван је рођени Београђанин који већ скоро две деценије живи у Барселони.

 

Бенд, чије је седиште у Барселони, објавио је крајем 2020. албум „Нова ера” са новом певачицом Маргеритом Абитом, пореклом са Сицилије, са којом је снимио обраду „драгуља” балканске музике „Маријо, дели бела Кумријо” и чувену песму Силване Арменулић „Циганине, свирај, свирај”. Овај ансамбл одржао је и концерте у Барселони и Београду 2017, на којима је гост био Бора Дугић.

 

Поводом прославе 10 година постојања, „Барселона џипси балкан оркестра први пут представља ауторски материјал, како инструментални, тако и вокални. Традиционална музика балканских земаља је главна инспирација за композиције ове групе из каталонске престонице.

 

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.