ПУБЛИКА ЈЕ ЈЕДИНИ СУДИЈА!“ - Карол Бефа

Субота, 22. мај 2021.
Коларчева задужбина у 20 часова

‘Live the Moment’ Сезона уметничке музике “Доживи уживо” Центра београдских фестивала

 

КАРОЛ БЕФА, клавир и композиција/импровизација
Коларчева задужбина, субота, 22. мај у 20 часова

 

Карол Бефа, познати француско-швајцарски композитор, пијаниста и музиколог, први пут се представља београдској публици у узбудљивом и несвакидашњем музичком наступу – изводећи клавирске импровизације на теме задате из публике!

 

Карол Бефа је двоструки добитник престижне награде Victoires de la musique classique (Музички победници – класика) у категорији ‘Композитор године’. Француско Удружење аутора (САЦЕМ) доделило му је Гран При за целокупно досадашње стваралаштво у области симфонијске музике.
Недавно је у преводу на српски језик објављена награђивана књига Карола Бефе и математичара Седрика Виланија Иза кулиса стварања (Les coulisses de la creation) у издању Центра за промоцију науке и Математичког института САНУ. На позив ових институција, у оквиру програма “Мај месец математике” ЦПН-а, Карол Бефа ће имати разговор са посетиоцима у Великој сали Коларчеве задужбине (од 18 часова – модератор др Весна Тодорчевић), након чега ће потписивати своју књигу. Уједно, промоција књиге чини део званичног програма манифестације “Молијерови дани”, Француског института у Србији.

 

 

Дружење са Каролом Бефом наставља се на солистичком концерту (од 20 часова), где ће уметник импровизовати на најразличитије теме (не само музичке) које ће му задавати наша публика:

“Кажу да импровизовати значи компоновати и изводити истовремено, без припреме, неку поему, неку арију, неки говор… У оквиру овог концерта Карол Бефа импровизоваће на теме које ће предлагати публика. То може да буде само једна реч – „Тристан“ – или неки замишљени сусрет, на пример између Дон Жуана и Кармен… Или неко измишљено дело „Бахов танго“. Све је могуће замислити и исказати музиком. Публика је једини судија!” (Карол Бефа)

Сезона уметничке музике ЦЕБЕФ-а реализује се уз подршку Града Београда и Министарства културе и информисања.

Бесплатне улазнице на благајни Коларца. Због важећих епидемиолошких мера, број улазница је ограничен.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.