Концерт састава „Nouvelle Vague“

|||| |||| ||||

Среда, 9. децембар 2019.
Хангар, Лука Београд у 21:30

 

Француски бенд Нувел ваг (Nouvelle vague), познат по својим обрадама великих музичких хитова у стилу „bossa nova”, представиће се београдској публици 9. децембра у клубу Хангар, Лука Београд (Жоржа Клемансоа 39), са почетком у 21.30 часова. 

Улазнице се могу набавити на продајним местима Евентима. Цена улазнице је 1.500 динара, а на дан концерта 1.800 динара.

 

NOUVELLE VAGUE

Bossa nova = nouvelle vague = new wave

Ова транслитерација представљала је полазну тачку за јединствени пројекат Марка Колена и Оливијеа Либоа. Присвајајући најпознатије песме панка и пост-панка и провлачећи их кроз филтер боса нове, ова два уметника преосмислила су жанр „кавер бенда”, откривајући на том путу и нове изузетне таленте: Камиј, Фиби Килдир (за чију је песму „Fade Out Lines” ремикс урадио The Avener – Тристан Казара), Надеа, Мелани Пен и Лисет Алеа. Рискантан потез се исплатио, о чему сведочи више од милион продатих копија њихова четири албума (објављена између 2004. и 2010) и светске турнеје, на којима су наступали у дворанама као што су Ројал Алберт Хол у Лондону, Холивуд Боул у Лос Анђелесу и париска Олимпија. Почев од 2011. Нувел ваг прави дискографску паузу, фокусирајући се на иновативне живе наступе осмишљене у сарадњи са легендарним Жан-Шарлом де Кастелбажаком („Ceremony”, а потом и „Dawn of Innocence”) и на различите пројекте: Либоов „Uncovered Queens of the Stone Age” и Коленов „Bristol”, као и његову дискографску компанију Kwaidan.

 

Дошао је тренутак да се испише и ново поглавље у причи о овом бенду: новим албумом „I Could Be Happy” (објављеним 2016) и спектаклом уживо, Оливије Колен, Марк Либо и њихова плејада женских вокала наставили су своје путовање кроз време са обновљеним еланом. Стога „Nouvelle Vague by Nouvelle Vague and Some Friends” представља исходиште наредних пројеката: У питању је нови албум на коме се панк и пост-панк стандарди, преобликовани непоновљивом магијом овог бенда, комбинују први пут са ауторским песмама Колена и Либоа, чиме тај двојац продуцената доказује да је много више од талентованих аранжера. Албум је истовремено пружио прилику да се поново окупе оригиналне певачице овог састава – Елоди Фреже, Мелани Пен, Лисет Алеа и Надеа, као и нове гошће, као што су Камиј или Клара Лућани.

 

Нове верзије класика групе Нувел ваг, снимљене у сарадњи са различитим музичарима током протеклих неколико година („In A Manner of Speaking” са кубанским бендом из Тампе, „Killing Moon” у веселом маниру мексичке маријачи музике, „Ever Fallen in Love” са индијским инструментима), још једном показују да ове песме могу да се прилагоде и обликују према било ком жанру, исто као и хитови Битлса или Барта Бакарака. Први пут албум укључује и ремиксе које су урадили Dream Koala, Caravan Palacе, као и бројна друга изненађења. Документарни филм, који је режирао Марк Колен, приповеда историјат бенда од његовог оснивања, са освртима на албуме, представљање певачица и ексклузивним снимцима најдрагоценијих тренутака са њихових путовања широм света. Наравно, следи и светска турнеја, која започиње концертима у Европи и Азији, а наставља се у Јужној Америци и САД. Бенд креће на турнеју у пуном саставу, који, уз Марка Либоа и Оливијеа Колена, чине Мелани Пен, Елоди Фреже и Лисет Алеа.

 

Више из ове категорије Празник љубави, у сусрет 47. ФЕСТ-у »

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2023 | CEBEF. All Rights Reserved.