Сезона

ТРГ БАЈКИ

од 1. до 30. децембра
испед установе културе „Вук“

ТРГ БАЈКИ од 1. до 30. децембра

После великог успеха прошлогодишњих новогодишњих манифестација „Трг бајки“, које су током месец дана окупиле и забавиле преко 120.000 малишана и њихових родитеља, учитеља и васпитача, и ове године поново, Београђани и гости Београда имаће прилику да уживају на „Тргу бајки“ испед установе културе „Вук“.

У склопу празничног програма Београдске зиме, од 1. до 30. децембра свакодневно ће се играти наше народне бајке, опере за децу, луткарске представе, организоваће се концерти, презентације, едукативне и еколошке радионице у сарадњи са Србијашумама, Звездарским еколошким центром, Чуварима заната...

На овом Тргу током децембра у претпразничном и празничном расположењу, уз бројне глумце, певаче, аниматоре, жонглере, мађионичаре и уличне свираче, деца и сви који се осећају као деца – имаће прилику да на најлепши начин упознају и уживају у нашој традиционалној култури.

Централни простор игре је дрвена колиба око које су постављене дрвене кућице, клупе, вењак, у којима ће се представљати стари српски занати и рукотворине. Овакав амбијент дочараће на најбољи начин бајковито време традиционалног окупљања и приповедања у зимским ноћима поред ватре.
Осим извођења бајки у дрвеној колиби, свакодневно ће се организовати читање бајки, луткарске представе, промоције нових дечијих књига и дружења са писцима за децу. Организовеће се и посебни „Дани Краљевића Марка“ на којима ће се деца кроз игру и радионице још више упознати са славним јунаком наше епске поезије. Ако сте као мали одрасли читајући Немушти језик, Чардак ни на небу ни на земљи и Баш Челик, или желите да се и ваша деца упознају са нашим најлепшим народним бајкама, посетите „Трг бајки“- улаз на све програме је бесплатан.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2020 | CEBEF. All Rights Reserved.