Програми

НОВА ГОДИНА - ОТМЕНО

31.12.2017. u 21:00
Сава Центар

"КЛАСИКА МОЛИМ"

Град Београд – Секретаријат за културу и ове године у оквиру укупних програмских новогодишњих садржаја “Београдска зима”, наставља омиљену традицију Београђана под називом “Нова година ОТМЕНО”. Програм класике, џеза и евергрина одржава се 31. децембра у Великој дворани и на сцени у фоајеу Сава центра.  Град Београд дарује својим суграђанима и гостима главног града спектакуларан, атрактиван, разноврстан и изузетно квалитетан програм.

Концерт ће традиционално започети са младим уметницима. Од 21 час Дечја филхармонија ће у оквиру десет година постојања извести део свог атрактивног репертоара који обухвата дела од Баха и Бетовена до филмске музике за децу. Посебно ће бити интересантан и мали инклузивни догађај и заједнички наступ са ВИС “Небоградом”, који се бави радом са децом са аутизмом. Биће изведена песма Лет ит го из филма “Фрозен”!

У централном делу програма наступиће оркестар «Камерата Сербика» са сјајним српским диригентом велике интернационалне репутације Александром Марковићем и Биљаном Радовановић, професором ФМУ у Београду. Као солисти наступиће фантастични виолиниста Роман Симовић (концертмајсор London Symphony Orchestra) и нова велика европска звезда из Србије, Роберт Лакатош. У паузи ће наступити Camerata Brass Ensemble са атрактивним нумерама светске world музике, али и аранжманима великих домаћих хитова!

Непосредно пре поноћи на сцену са Камератом Сербиком наступају прослављени певачи Никола Мијаиловић (баритон) и Драгана Радаковић (сопран), након гостовања широм Европе али и у Аустралији и Јужној Америци. Колажом арија, дуета и кратких композиција дочекаћемо поноћ са атрактивном музиком од Вердија до Књегиње чардаша, које ће бити прожете кратким и атрактивним оркестарским делима.

Пола сата иза поноћи на сцени у фоајеу Сава центра започиње џез програм и дружење са квинтетом Јована Маљоковића и сјајном Иреном Благојевић, који ће трајати до 2 часа по поноћи.

Током новогодишње ноћи наступиће око 150 учесника: сјајни ансамбли и наше интернационалне музичке звезде. Може се с пуним правом рећи да ће програм бити изузетно репрезентативан, на светском нивоу. Један свечани, отмени дочек, једно другачије новогодишње вече за праве музичке сладокусце и за све генерације публике.

Дакле, програм је светски а домаћи, ексклузиван а бесплатан, елитан а доступан.

Подела беспланих улазница почиње у понедељак 18. децембра на благајнама Сава центра, Дома омладине Београда и Коларчеве задужбине.

Једна особа може преузети максимално 2 улазнице.

Добродошли!

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Илије Гарашанина 24
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 3236530
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2019 | CEBEF. All Rights Reserved.